eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: Takhle sparťanský talent Rosický znemožnil Arsenal!

Autor:
Datum: 20. 2. 2014

Na konci října roku 2000 přijela Sparta do Londýna pokusit se vykřesat naději na udržení v Lize mistrů. Pražané měli před závěrečnými dvěma zápasy na kontě jen tři body a pokud chtěla postoupit do osmifinálové skupiny, museli porazit Arsenal.

Jak se později ukázalo, bylo bláhové si myslet, že tým kouče Ivana Haška může na stadionu Highbury uspět. Úvodní minuty utkání strašily celou obranu Pražanů a brankáře Tomáše Poštulku během spánku ještě hodně dlouho po zápase.

spartaPo pětatřiceti minutách svítilo na tabuli skóre 3:0, Poštulku postupně překonali Ray Parlour, Lauren a Lee Dixon. V závěru prvního poločasu sice snížil z penalty Vladimír Labant, ovšem „Kanonýrům“ vrátil třígólový náskok krátce po změně stran Kanu. I přesto si sparťané nakonec vysloužili od soupeře i jeho fanoušků potlesk.

V poslední minutě se u postranní čáry chopil míče Tomáš Rosický, rozkmital své rychlé nohy, prohnal se kolem tří obránců Arsenalu a pravačkou poslal neomylně míč k bližší tyči zkoprnělého gólmana Davida Semana.

Tehdy dvacetiletý benjamínek svou parádou zaskočil většinu z 35 tisícovek diváků. Řada z nich ale ani na vteřinu neváhala a za Rosického sólíčko zakončené gólem uznale zatleskala. To ještě nikdo netušil, že šikovný záložník bude o šest let hráčem Arsenalu, kam přestoupil po úspěšném angažmá v Dortmundu.

Nutno podotknout, že Sparta před třinácti lety prohrála i v závěrečném utkání doma s římským Laziem a v základní skupině skončila poslední. Jediné tři body vydolovala v duelu se Šachtarem Doněck. Tehdy ještě neznámý ukrajinský celek Letenští přestříleli po výsledku 3:2.

Arsenal – Sparta 4:2 (gól Rosického v čase 1:51):


Liga mistrů 2000/2001 – základní skupina B:

Arsenal – Sparta Praha 4:2 (3:1)
Branky: 4. Parlour, 7. Lauren, 35. Dixon, 51. Kanu – 40. Labant z pen., 90. Rosický. Rozhodčí: Hamer (Lucemb.). Diváci: 35 000.

Sestavy:
Arsenal: Seaman – Dixon, Lužnyj, Vivas, Silvinho (46. Cole) – Lauren, Parlour, Vieira, Pires (63. Bergkamp) – Henry (71. Wiltord), Kanu. Trenér: Arséne Wenger.
Sparta: Poštulka – J. Novotný – Horňák, Bolf, Labant – Sionko (84. Papoušek), Jarošík, Hašek, Rosický – Kincl, Jun (46. Mynář). Trenér: Ivan Hašek.


-pha-
zdroj foto: tomas-rosicky.eu

Reklama


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace