eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Poslední Rosického vítězná klubová radost? Téměř dvanáct let stará!

Autor:
Datum: 7. 4. 2014

Český fotbal v historii vyprodukoval jen málo podobných talentů, jakým je současný kapitán reprezentace Tomáš Rosický. Klubovou kariéru tráví ve špičkových klubech svých zemí.

V Česku řádil v dresu Sparty, Bundesligu ohromoval v trikotu Dortmundu a za Arsenal válčí na Ostrovech. Čekalo by se tedy, že jeho sbírka klubových trofejí bude praskat ve švech. Jenže omyl. Poslední mistrovské křepčení zažil před téměř 12 lety!

Přitom na startu kariéry sbíral mistrovské tituly jako houby v lese. Se Spartou získal hned tři mistrovské tituly (98/99,99/00,00/01). I kvůli jeho čichu na trofeje si ho za půl miliardy pořídil Dortmund a letenský klub díky němu vyvázl z dluhů.

Také v Borussii brzy slavil mistrovský vavřín. V sezóně 2001/2002 držel nad hlavou talíř pro vítěze Bundesligy, stříbrnou medaili si na krk pověsil po prohraném finále Poháru UEFA s Feyenoordem.

Kdo by si v tu chvíli řekl, že je to poslední radost z klubového úspěchu. Dortmundu začal hrozit krach, český reprezentant stagnoval. A tak, když přišla nabídka z Arsenalu, finalisty Ligy Mistrů, maloval si, že zase zažije mistrovské žně. Chyba lávky.

Rosa s Gunners zatím nezískal ani jedinou trofej. Letos bude mít šanci ještě v poháru, na ligový titul to nevypadá. Je tak možné, že s koncem ročníku bude na velký klubový úspěch čekat už neuvěřitelných 12 let!

-Jiří Kunášek-

(foto: tomas-rosicky.eu)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace